Γυναικολόγος Θάνος Παράσχος

Θάνος Παράσχος – Μαιευτήρας - Γυναικολόγος

Θάνος Παράσχος

 

Διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου EmΒΙΟ

Μαιευτήρας -Γυναικολόγος
Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση - Λαπαροσκοπική Χειρουργική

Καθηγητής στο Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου St. George, New York

Senior Registrar/Research Fellow
Hammersmith Hospital
Imperial University
London, UK

ο θανος παρασχος στο γραφειο

Ο Θάνος Παράσχος σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης απ' όπου και αποφοίτησε.

Τελείωσε την ειδικότητά του στη Γυναικολογία και Μαιευτική στην Αγγλία και εξειδικεύθηκε στην εξωσωματική γονιμοποίηση με τον Lord Professor Robert Winston στο Hammersmith Hospital στο Λονδίνο το οποίο πρωτοπορεί παγκοσμίως στην έρευνα και την αντιμετώπιση προβλημάτων υπογονιμότητας.

Από το 1996 είναι διευθυντής του Κέντρου Embio και με την εμπειρία του στην εξωσωματική γονιμοποίηση και σε άλλες θεραπείες γονιμότητας έχει βοηθήσει πάρα πολλά ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό να αποκτήσουν και να φέρουν στον κόσμο το δικό τους παιδί.

Έχει προσφέρει μεγάλο κλινικό και ερευνητικό έργο, το οποίο έχει δημοσιευθεί στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα. Τον Νοέμβριο του 2022 διορίστηκε Καθηγητής στο Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου St. George, New York.

Σήμερα είναι μέλος στις επιστημονικές ομάδες:

  • Βρετανική Ένωση Γονιμότητας
  • Αμερικανική Ένωση Γονιμότητας
  • ESHRE
  • Ελληνική Ένωση Γονιμότητας και Στειρότητας

Η φιλοσοφία του ως γυναικολόγου

Ο παραμικρός πόνος που νιώθει μια γυναίκα στη γενετήσια περιοχή του σώματός της, αλλά και η παραμικρή ανωμαλία στον κύκλο της έμμηνης ρύσης της δεν είναι κάτι που πρέπει να αφήσει στην τύχη. Ο κάθε πόνος, η κάθε ενόχληση στο σώμα μας είναι προειδοποιήσεις ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά.

Σήμερα ιδιαίτερα, ένας γυναικολόγος οφείλει να είναι κοντά στη γυναίκα έμπρακτα, όχι μόνο με τις εξειδικευμένες γνώσεις και τη διαρκή φροντίδα του, αλλά και με εξετάσεις και θεραπείες προσιτές, σε τιμές που να μην αποθαρρύνουν μια γυναίκα να εξεταστεί και να θεραπευτεί έγκαιρα. Αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας και ότι τα γυναικολογικά προβλήματα (ινομυώματα, κύστες ωοθηκών, ενδομητρίωση, πολύποδας μήτρας κλπ) δεν μπορούν να περιμένουν, φροντίζουμε να σας παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με σεβασμό προς τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε γυναίκας.

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του

Διαβάστε ακόμα:


Ιατρική Εκπαίδευση

Μάρτιος 1995 – Μάρτιος 1996

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α'    
Νοσοκομείο Whipps Cross, Λονδίνο
Τμήμα Γυναικολογίας με τον Linsday Mc Millan
> Προηγμένη επεμβατική λαπαροσκοπική χειρουργική

Μάρτιος 1993 – Μάρτιος 1995

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α' / ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ
Νοσοκομείο Hammersmith
Ινστιτούτο Μαιευτικής και Γυναικολογίας
Βασιλική Μετεκπαιδευτική Ιατρική Σχολή
με τον Λόρδο Καθηγητή Robert Winston
Lord Robert Winston
> Τμήμα Γυναικολογίας & Εξωσωματικής Γονιμοποίησης

Μάρτιος 1992 – Μάρτιος 1993

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β'
Νοσοκομείο Southmead, Bristol, Αγγλία
με τους D.N. Joyce, Philip Smith και G. Turner
> Μαιευτική και Γυναικολογία

Νοέμβριος 1991 – Φεβρουάριος 1992

ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ / SHO
Νοσοκομείο Southmead, Bristol, Αγγλία
με τους D.N. Joyce και D. McCoy
> Γυναικολογία

Φεβρουάριος 1991 – Ιούλιος 1991

ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ / SHO 
Νοσοκομείο Southmead, Bristol, Αγγλία
με την κα Turner και τον κ. Philip Smith
> Μαιευτική

Αύγουστος 1990 – Ιανουάριος 1991

ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ / SHO
Νοσοκομείο Southmead, Bristol, Αγγλία
με τον Δρ. B.D. Speidel & τον καθηγητή Neil Marlow
> Παιδιατρική Νεογνών (Επιλεκτική εμπειρία)

Φεβρουάριος 1990 – Ιούλιος 1990

ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ / SHO
Νοσοκομείο Norfolk and Norwich,
Norwich Norfolk, Αγγλία
με τους Rick Warren και Crocker
> Γυναικολογία

Αύγουστος 1989 – Ιανουάριος 1990

ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ / SHO
Νοσοκομείο Norfolk and Norwich
Norwich Norfolk, Αγγλία
με τους Simon Crocker, Rick Warren, Roger Martin
> Μαιευτική

Αύγουστος 1988 – Ιούλιος 1989

ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ / SHO
Νοσοκομείο Hammersmith
με τον Λόρδο Robert Winston & τον κ. Raul Margara
Ινστιτούτο Μαιευτικής και Γυναικολογίας
Βασιλική Μετεκπαιδευτική Ιατρική Σχολή
> Τμήμα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης & Γυναικολογίας

Σεπτέμβριος 1987 - Φεβρουάριος 1988

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΒΟΗΘΟΣ
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης
στον Καθηγητή Α. Τουρκαντώνη
> Γενική Ιατρική, Παθολογία  Θώρακος και Νευρολογία

Φεβρουάριος1988 - Αύγουστος 1988

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
Νοσοκ. ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο  Νοσοκ. Θεσσαλονίκης
στους Καθηγητές Σιαπίκα και Μπόντη
> Γενική Χειρουργική και Μαιευτική - Γυναικολογία


Εμπειρία στην Υπογονιμότητα

Η θέση του ως συντονιστή-ερευνητή εξωσωματικής γονιμοποίησης στο Νοσοκομείο Hammersmith υπό τον Λόρδο Καθηγητή Robert Winston και τον Raul Margara για τρία χρόνια, αφορούσε ένα συνδυασμό εργασίας σχετικά με την υπογονιμότητα και γυναικολογικών - χειρουργικών επεμβάσεων. Υπήρξε υπεύθυνος για την καθημερινή παρακολούθηση ασθενών που υποβάλλονταν σε πρόκληση ωορρηξίας και διδάχθηκε την τεχνική υπέρηχου κοιλίας και του κολπικού υπέρηχου. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους στη θέση αυτή εργάστηκε ως Επιμελητής Α’ στο πρόγραμμα εξωσωματικής και εκπαίδευσης γυναικολόγων από την Αγγλία και από χώρες από ολο τον κοσμο που ειχαν ερθει να εκπαιδευτούν καθως ήταν υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία της μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης.

Απέκτησε σημαντική εμπειρία σε κάθε τύπο πρόκλησης ωορρηξίας, στην πολλαπλή ωοθυλακική ωρίμανση και ειδικεύθηκε στον κολπικό υπέρηχο, αποκτώντας προσωπική εμπειρία με άνω των 10.000 υπερήχων και άνω των 3.000 διακολπικών ωοληψιών και εμβρυομεταφορών.

Οι τεχνικές αυτές έχουν μεγάλη αξία στη διάγνωση και τη διαχείριση προβλημάτων στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, καθώς και στην παθολογία των ωοθηκών και της μήτρας. Ασχολήθηκε ενεργά με το πρόγραμμα προεμφυτευτικής διάγνωσης και υπήρξε σύμβουλος, υπεύθυνος προγραμματισμού και εφαρμογής του σχετικού προγράμματος σε ασθενείς.

Το πρόγραμμα Προεμφυτευτικής Γενετικής Διάγνωσης (PGD) ξεκίνησε για πρώτη φορά στον κόσμο στο Νοσοκομείο Hammersmith από τον Λόρδο Καθηγητή Robert Winston και τον Καθηγητη Alan Handyside, οι οποίοι υπήρξαν πρωτοπόροι στη μέθοδο αυτή σε παγκόσμια κλίμακα.

Αξίζει να τονιστεί ότι η πρώτη στον κόσμο περίπτωση βιοψίας εμβρύου και προεμφυτευτικης διαγνωσης πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Λόρδου Καθηγητή Robert Winston και του Alan Handyside στο Νοσοκομείο Hammersmith στο Λονδίνο.

Δουλεύοντας με τον Λόρδο Καθηγητή Robert Winston και τον Raul Margara, διδάχθηκε τη χειρουργική σαλπίγγων με τη χρήση χειρουργικού μικροσκοπίου και την τεχνική της λαπαροσκόπησης για την αναδόμηση σαλπίγγων. Ο Καθηγητής Winston υπήρξε πρωτοπόρος στην τεχνική αυτή κατά τη δεκαετία του ’80.

Στο Νοσοκομείο Southmead, εργαζόμενος ως Επιμελητής Α’ υπό τον Κο D.N. Joyce, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει χειρουργικές επεμβάσεις σαλπίγγων και πολυάριθμες λαπαροσκοπήσεις για ωοληψία, τη μέθοδο GIFT και εμβρυομεταφορές.

Εμπειρία στις ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές (λαπαροσκοπική χειρουργική)

Στο Νοσοκομείο Hammersmith, είχε την ευκαιρία να διδαχθεί από τον Λόρδο Καθηγητή RML Winston, την τεχνική των διαγνωστικών λαπαροσκοπήσεων και υστεροσκοπήσεων, καθώς και τη χειρουργική λαπαροσκόπηση και υστεροσκόπηση σε περιπτώσεις υπογονιμότητας.

Στο Νοσοκομείο Whipps Cross, απέκτησε εμπειρία στη χειρουργική λαπαροσκόπηση υπό τον Lindsay Mcmillan, έναν διεθνώς αναγνωρισμένο χειρουργό στον τομέα της χειρουργικής λαπαροσκόπησης. Απέκτησε επίσης εμπειρία στη θερμική εκτομή του ενδομητρίου με λέιζερ Yag, και κυρίως στη χειρουργική εκτομή ενδομητρίου και πραγματοποίησε, πολλές υστεροσκοπικές εκτομές ενδομητρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του, πραγματοποίησε πολυάριθμες λαπαροσκοπήσεις για κυστεκτομή ωοθηκών για ενδομητριωσικές ή απλές κύστεις ωοθηκών, λαπαροσκοπήσεις για ωοληψία και για τη μέθοδο GIFT (Ενδοσαλπιγγική Μεταφορά Γαμετών), λαπαροσκοπήσεις για στείρωσης με τη μέθοδο της διαθερμίας, δακτύλιο του Fallope, σφιγκτήρες (κλιπ) Hulka και Filshie, λαπαροσκοπικη σαλπιγγεκτομη για εξωμήτριες κυήσεις, λαπαροσκοπική εκτομή συμφύσεων με χρήση λέιζερ CO2, λαπαροσκοπικά υποβοηθούμενες κολπικές υστερεκτομές, λαπαροσκοπική αντιστροφή στείρωσης, λαπαροσκοπικές κολποανακτήσεις και διατραχηλική εκτομή ενδομητρίου είτε με roller είτε με διαθερμία εκτομής ή με λέιζερ Yag και λαπαροσκοπική αφαίρεση των οπισθοπεριτοναϊκών πυελικών αδένων σε περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου ή της μήτρας που ακολουθείται από κολπική υστερεκτομή.

Μάλιστα, το Νοσοκομείο Whipps Cross ήταν το τρίτο κατά σειρά κέντρο αναφοράς περιπτώσεων καρκίνου και ο Lindsay Mcmillan εισήγαγε την τεχνική αυτή στην Αγγλία.

Παρακολούθησε συμπόσια γυναικολογικής ενδοσκόπησης και πρακτικό εργαστήριο προσομοίωσης στην προχωρημένη λαπαροσκοπική χειρουργική στο Νοσοκομείο Whittington στο Λονδίνο, καθώς και μεγάλο αριθμό λαπαροσκοπικών παρουσιάσεων στο Νοσοκομείο Southmead.

Εμπειρία στην Έρευνα

Κατά τη διάρκεια των τριών ετών υπό τον Λόρδο Καθηγητή Robert Winston στο Νοσοκομείο Hammersmith, εξειδικεύτηκε σε κάθε τομέα της υπογονιμότητας, και ιδιαιτέρως σε κάθε μορφή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Συμμετείχε στη γενική ερευνητική δραστηριότητα της μονάδας με συνεχείς έρευνες σχετικά με δημοσιευθείσες μελέτες και παρελθοντικές αναλύσεις. Ένα σχετικό παράδειγμα είναι εκείνο της παρουσίασης δεδομένων σχετικά με τον διακολπικό υπέρηχο στη διάγνωση της αδενομύωσης: αναγνώριση των προγνωστικών χαρακτηριστικών (Brosens J., Paraschos T., Winston RML, Barker F.) Πρακτικά του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ενδομητρίωσης, Salvador-Bahia, Βραζιλία, Μάιος 1994. (βλ. δημοσιεύσεις και συνεδριάσεις).

Πλούσιο είναι και το προσωπικό του επιστημονικό και ερευνητικό έργο. Στα προσωπικά του έργα περιλαμβάνονται: μία μελέτη σχετικά με την αξία του ορού της ανθρώπινης χοριακής Συνθετικής Ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης στο αποτέλεσμα της εγκυμοσύνης μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση και εμβρυομεταφορά, τα επίπεδα midazolam, alfentanil και fentanyl στα ωοθυλακικά υγρά, κατά την καθοδηγούμενη με υπερηχογράφημα διακολπική ωοληψία, η αντίδραση ζώνης στα ανθρώπινα ωοκύτταρα όπως απεικονίζεται με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης (SEM), η πιθανή αξία της απεικόνισης μαγνητικής αντήχησης (MRI) στην υπογονιμότητα, η συνδυαστική θεραπεία ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης και συνθετικών ωοθυλακιοτρόπων ορμονών για την πρόκληση ωορρηξίας σε περιπτώσεις μηδενικής ανταπόκρισης στα φάρμακα.

Ο άκαμπτος καθετήρας εμβρυομεταφοράς δίνει ελπίδες μητρότητας σε γυναίκες που δεν θα μπορούσαν να κάνουν εξωσωματική

Ως Επιμελητής Α΄ υπό τον Robert Winston (1993-1995), ο Θάνος Παράσχος και η εμβρυολόγος Karin Dawson που ήταν η διευθύντρια του εργαστήριου εξωσωματικής γονιμοποίησης στο νοσοκομείο στο Λονδίνο αντιμετώπισαν μία σημαντική πρόκληση: Ορισμένες εμβρυομεταφορές ήταν καταδικασμένες να αποτύχουν εξαιτίας ανατομικών ανωμαλιών (τράχηλος με έντονη κάμψη, ψευδείς δίοδοι του ενδοτραχήλου προς τη μήτρα, μήτρα με έντονη πρόσθια ή οπίσθια κλίση και ινομυώματα που φράζουν τον ενδοτραχηλικό σωλήνα).

Για να ξεπεράσει αυτές τις ανατομικές δυσκολίες, ο Θάνος Παράσχος επινόησε τον άκαμπτο καθετήρα εμβρυομεταφοράς, που χρησιμοποιούν από τότε χιλιάδες ειδικοί γονιμότητας σε όλο τον κόσμο.

Ο άκαμπτος καθετήρας εμβρυομεταφοράς (rigid Wallace catheter ή Wallace Stylet) που ήταν δικό του δημιούργημα και εφευρεση δίνει τη δυνατότητα στον ειδικό γονιμότητας να μεταφέρει τα έμβρυα ακόμα και σε γυναίκες με ανατομικές δυσκολίες. Με τη χρήση του άκαμπτου καθετήρα εμβρυομεταφοράς αυξήθηκαν τα ποσοστά εγκυμοσύνης με εξωσωματική γονιμοποίηση διεθνώς.

Το Wallace Stylet χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Hammersmith το 1995 από τον Θάνο Παράσχο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος του Προγράμματος Εξωσωματικής Γονιμοποίησης υπό τον Καθηγητή Λόρδο Robert Winston.

Μεγαλύτερη αύξηση των ποσοστών επιτυχίας εξωσωματικής με τον Καθετήρα Εμβρυομεταφοράς με Ηχοανάκλαση και κοιλιακό υπερηχογράφημα

Την ίδια εποχή, οι ειδικοί γονιμότητας στο Νοσοκομείο Hammersmith συνειδητοποίησαν ότι είχαν ανάγκη να βλέπουν το μονοπάτι που ακολουθούσε ο καθετήρας εμβρυομεταφοράς. Μέχρι τότε, όλες οι εμβρυομεταφορές γίνονταν στα τυφλά, βάσει της εμπειρίας του γυναικολόγου.

Ο Θάνος Παράσχος σχεδίασε τον καθετήρα εμβρυομεταφοράς με υπερηχογραφική καθοδήγηση. Ο καθετήρας εμβρυομεταφοράς με ηχοανάκλαση χρησιμοποιείται έκτοτε από ολοένα και περισσότερους γυναικολόγους και εμβρυολόγους. Χάρη στη χρήση του έχουν αυξηθεί ακόμα περισσότερο τα ποσοστά εγκυμοσύνης διεθνώς.

Εμπειρία στη Μαιευτική

Η θέση του ως ειδικευόμενου στο Νοσοκομείο Norfolk and Norwich Hospital, όπου ο μέσος αριθμός τοκετών είναι 5.500 το χρόνο, του προσέφερε ισχυρή στήριξη στη διαχείριση κοινών μαιευτικών προβλημάτων. Απέκτησε σημαντική εμπειρία στην πραγματοποίηση μιας μεγάλης γκάμας επικίνδυνων μαιευτικών διαδικασιών.

Συνέχισε την εκπαίδευσή του στο Bristol. Η μαιευτική μονάδα στο Νοσοκομείο Southmead Hospital είναι η τρίτη μεγαλύτερη μονάδα στην Αγγλία, με 6.250 τοκετούς το χρόνο. Στην πρώτη του θέση ως ειδικευόμενος στο Νοσοκομείο Southmead, οι καθορισμένες συναντήσεις σε θαλάμους τοκετού επιβλέπονταν απευθείας από τον Επιμελητή Α’ ή τον Επιμελητή Β’. Κατά τη διάρκειά τους και σε μία αναλογία εφημεριών 1 στις 3 μέρες, απέκτησε μεγάλη εμπειρία στο χειρισμό φυσιολογικών και επεμβατικών τοκετών. Πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό τοκετών με βεντούζα, με έλξη και με περιστροφή και με εμβρυουλκία. Επίσης, πραγματοποίησε τοκετούς ισχιακής προβολής, καθώς και τοκετούς διδύμων. Ακόμη, πραγματοποίησε τόσο προγραμματισμένες καισαρικές τομές όσο και επείγουσες καισαρικές τομές υπό επίβλεψη, με βάση μία ποικιλία κλινικών ενδείξεων.

Οι τακτικές κλινικές προγεννητικού ελέγχου του έδωσαν την ευκαιρία να καταχωρήσει ασθενείς και να δημιουργήσει συνδέσμους με τις υπηρεσίες μαιών της τοπικής κοινότητας. Κατά τη διάρκεια μίας εβδομαδιαίας συνάντησης με θέμα τον υπέρηχο, διδάχθηκε την τεχνική της πραγματοποίησης υπερήχων. Επίσης, παρακολούθησε σεμινάρια υπερήχων στο Νοσοκομείο King's College που δίδασκε ο Κύπρος Νικολαΐδης, καθώς και σεμινάρια υπερήχων στο Νοσοκομείο Bristol Maternity Hospital.

Κατά τη διάρκεια της εμπειρίας του στο Νοσοκομείο Southmead, όταν ήταν στην κεντρική αίθουσα τοκετών, είχε ως επιμελητής Α’ την ευθύνη και τη φροντίδα όλων των επεμβατικών τοκετών (με εμβρυουλκό των Simpson, Wrigley και Kielland, τοκετο με βεντούζα και καισαρικές τομές). Εργάστηκε υπό την G. Turner, η οποία χειρίζεται πολύπλοκες εγκυμοσύνες εξαιτίας ιατρικών προβλημάτων, όπως διαβήτης, φαιοχρωμοκύττωμα, προλακτίνωμα, αιμοσφαιρινοπάθειες, λύκος και αυτοανοσοποίηση ρέζους και νεφρική ανεπάρκεια. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας, ήταν υπεύθυνος για τη λειτουργία της διαβητικής προγεννητικής κλινικής σε συνδυασμό με την ομάδα γενικής παθολογίας του νοσοκομείου.

Εργαζόμενος με τον Phil Smith διδάχθηκε την τεχνική της υπερηχογραφικής απεικόνισης, πραγματοποίησε αμνιοκεντήσεις καθοδηγούμενες από υπέρηχο και λήψεις δείγματος χοριακής λάχνης. Εμπλούτισε την εξειδίκευσή του στον μαιευτικό υπέρηχο και απέκτησε εμπειρία στη λεπτομερή μελέτη υπερηχογραφημάτων και ντόπλερ και πραγματοποίησε πολλές προγεννητικές καταγραφές και σαρώσεις για την αξιολόγηση της παρακολούθησης της εγκύου. Παρακολούθησε τακτικές μεταπτυχιακές συναντήσεις και ομιλίες, στις οποίες περιλαμβάνονταν προφορικές συναντήσεις, συναντήσεις σχετικά με τη βρεφική και περιγεννητική θνησιμότητα και ενημερώσεις από λέσχες μαιευτικής.

Στο Νοσοκομείο Hammersmith συμμετείχε στις εφημερίες των επιμελητών και απέκτησε σημαντική εμπειρία στη διαχείριση εγκυμοσύνης υψηλού κινδύνου. Το νοσοκομείο δεχόταν έως 200 μεταφορές εγκύων το χρόνο από το Λονδίνο και τις γύρω περιοχές, προσφέροντας του εμπειρία στο χειρισμό σοβαρών περιπτώσεων προεκλαμψίας, ενδομήτριας υπολειπόμενης ανάπτυξης, πρόωρων τοκετών, πρόωρης ρήξης εμβρυικών υμένων και πολύδυμων κυήσεων.

Εμπειρία στη Γενική Γυναικολογία

Εργάστηκε στη Μεταπτυχιακή Ιατρική Σχολή του Νοσοκομείο Hammersmith στο Λονδινο, που παρέχει διδασκαλία σε νοσοκομεία και σε μεγάλα γενικά νοσοκομεία.

Ως Επιμελητής Α’, στο τμήμα γυναικολογίας στο Νοσοκομείο Norfolk & Norwich, ασχολήθηκε με τη λειτουργία ενός τμήματος 40 κλινών. Απέκτησε ικανότητα πραγματοποίησης μικρών και ενδιάμεσων γυναικολογικών επεμβάσεων και επίσης πραγματοποίησε σημαντικές επεμβάσεις. Απέκτησε εμπειρικό πλούτο στο χειρισμό γυναικολογικών επειγόντων περιστατικών. Επίσης απέκτησε, μεγάλη εμπειρία στην κολποσκόπηση και στη θερμική εκτομή με λέιζερ για δυσπλασίες του τραχήλου.

Ως ειδικευόμενος στη γυναικολογία στο Νοσοκομείο Southmead, απέκτησε περαιτέρω εμπειρία στη γενική γυναικολογία. Πραγματοποίησε σημαντικές επεμβάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονταν ολικές κοιλιακές και κολπικές υστερεκτομές, ινομυωματεκτομές, κολποανακτήσεις, πρόσθιες και οπίσθιες αποκαταστάσεις. Απέκτησε εμπειρία στη διάγνωση γυναικολογικών επειγόντων περιστατικών μέσω της μονάδας ημερήσιας φροντίδας, όπου ο ειδικευόμενος είχε πρόσβαση σε ένα μηχάνημα σάρωσης υπερήχων για περαιτέρω διάγνωση σε οξείες περιπτώσεις.

Ως Επιμελητής Α’ στο Νοσοκομείο Southmead βελτίωσε ακόμα περισσότερο τις ικανότητές του στη Χειρουργική. Ειδικότερα, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει, χωρίς εποπτεία, πλήρεις κοιλιακές και κολπικές υστερεκτομές, ινομυωματεκτομές, πρόσθιες και οπίσθιες αποκαταστάσεις, λαπαροτομία για εξωμήτριες εγκυμοσύνες και περιστατικά με κύστες ωοθηκών.

Εμπειρία στην Ουρογυναικολογία

Στο Νοσοκομείο Southmead εκπαιδεύτηκε στην πραγματοποίηση κολποανακτήσεων, διαδικασιών Marshall Marchetti Krantz και Stamey. Προσέφερε βοήθεια σε μία συνδυασμένη λίστα ουρολογίας- γυναικολογίας σε μηνιαία βάση με τον Paul Abrahams, ο οποίος είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος ουρολόγος στον τομέα της ακράτειας ούρων. Συμμετείχε σε μία εβδομαδιαία συνάντηση ουροδυναμικής στον ελεύθερο χρόνο του, λαμβάνοντας εκπαίδευση από τον A. Shepard.

Εμπειρία στην Ενδοκρινολογία

Κατά τη διάρκεια της θέσης του ως ερευνητής στο Νοσοκομείο Hammersmith, παρακολούθησε την ενδοκρινολογική κλινική με τον Καθηγητή Steven Franks στο Νοσοκομείο St’ Mary’s στο Λονδινο και διαχειρίστηκε με μεγάλη επιτυχία προβλήματα όπως υπερπρολακτιναιμια, υπερτρίχωση, προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS) και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCO).

Στο Νοσοκομείο Southmead, παρακολούθησε κλινικές σχετικά με την εμμηνόπαυση και ασχολήθηκε με τη διαχείριση γυναικών μετά την εμμηνόπαυση και με σχετικές κλινικές δοκιμές. Επίσης, πραγματοποιούσε Κλινικές Οικογενειακού Προγραμματισμού την εβδομάδα για τη Συμβουλευτική Υπηρεσία Brook Advisory Service και για την Υγειονομική Αρχή Southmead Health Authority.

Εμπειρία στην Ογκολογία

Ως ειδικευόμενος στο Νοσοκομείο Norfolk and Norwich, εργάστηκε στην κλινική κολποσκόπησης και απέκτησε εμπειρία στη διάγνωση και θεραπεία τραχηλικών ενδοεπιθηλιακών νεοπλασιών με μεθόδους τοπικής εκτομής, στις οποίες περιλαμβάνονταν εξωνοσοκομειακή χρήση λέιζερ και αφαίρεση βλαβών με τη χρήση αγκύλης loop (μέθοδος LLETZ).

Επίσης, παρακολούθησε το μάθημα πρακτικών κολποσκοπήσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Northern στο Sheffield.

Στο Νοσοκομείο Southmead είχε την ευκαιρία να βοηθήσει τον Malcom Palwick και να πραγματοποιήσει υπό επίβλεψη ριζικές χειρουργικές επεμβάσεις γυναικολογικής ογκολογίας.

Εμπειρία στη Νεογνολογία

Το SCBU στο Νοσοκομείο Southmead προσφέρει φροντίδα ρουτίνας για 6.250 βρέφη που γεννιούνται στο Southmead, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας ανάνηψης. Αυτή η θέση σε ένα νοσοκομείο διδασκαλίας περιλαμβάνει όλους τους τομείς νεογνικής φροντίδας. Οι εφημερίες ήταν 1 στις 3 μέρες και ήταν πρώτος σε επιφυλακή στο θάλαμο τοκετών, για επεμβατικούς τοκετούς ή αν υπήρχαν ενδείξεις εμβρυϊκής δυσπραγίας και ήταν επίσης παρών σε όλες τις καισαρικές τομές. Τα καθημερινά του καθήκοντα περιλάμβαναν εργασία στη μονάδα εντατικής φροντίδας νεογνών, η οποία λειτουργούσε σαν περιφερειακή μονάδα. Απέκτησε εμπειρία σε διαδικασίες που αφορούσαν νεογνά, όπως οσφυϊκή παρακέντηση, τοποθέτηση ομφαλικής και περιφερικής γραμμής, ανάνηψη βρεφών, ενδοτραχειακή διασωλήνωση και αερισμός. Τέλος, το τμήμα αυτό αποτελούσε ακαδημαϊκό κέντρο, με εβδομαδιαίες συναντήσεις ομάδων παιδιατρικής με την ομάδα της μαιευτικής και με καθημερινή διδασκαλία στους θαλάμους του νοσοκομείου.

Εμπειρία στη Διδασκαλία

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του ανταποκρίθηκε στην πρόκληση της διδασκαλίας μιας μεγάλης ομάδας εργαζομένων στον κλάδο της υγείας. Κατά τη διάρκεια κανονικών κλινικών συναντήσεων δίδαξε σε φοιτητές ιατρικής, σε φοιτητές νοσηλευτικής και σε μεταπτυχιακούς γυναικολόγους από άλλες χώρες.

Έλαβε προσκλήσεις για να πραγματοποιήσει διαλέξεις ενώπιον γυναικολόγων, φοιτητών, φαρμακοποιών, νοσοκόμων, γενικών ιατρών και ειδικών στην Αγγλία στη Γαλλία, αλλά και διεθνώς.

Μέλος διαφόρων Ενώσεων

  • Βρετανική Ένωση Γονιμότητας
  • Αμερικανική Ένωση Γονιμότητας
  • ESHRE
  • Ελληνική Ένωση Γονιμότητας και Στειρότητας (ταμίας)

Σύνοψη της επαγγελματικής εμπειρίας

Από το 1996 εργάζεται ως Σύμβουλος Μαιευτήρας και Γυναικολόγος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα της υπογονιμότητας και της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Έχει ιδρύσει μία μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Ελλάδα, το EmBIO, όπου πραγματοποιούνται, κατά μέσο όρο, 2.500 περιπτώσεις κύκλων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής το χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του απέκτησε σημαντική εμπειρία σε τοκετούς με βοήθεια μαιευτικών εργαλείων, στους οποίους περιλαμβάνονται τοκετοί με εμβρυουλκό Kielland (50), Simpson (850) Wrigley (100), και εξαγωγές με βεντούζα κενού (300) (μεταλλική ή λαστιχένια). Πραγματοποίησε πολλές καισαρικές τομές (800). Πραγματοποίησε πολλούς τοκετούς ισχιακής προβολής και διεξήγαγε πολυάριθμους τοκετούς σε πολύδυμες κυήσεις , συμπεριλαμβανομένων και τοκετών τριδύμων. Έχοντας εργαστεί ως Επιμελητής Α’ στο Νοσοκομείο Southmead για ένα χρόνο και ως Επιμελητής Α’ στο Νοσοκομείο Hammersmith για άλλο ένα χρόνο, είχε την τιμή να διευθύνει το θάλαμο τοκετών.

Από γυναικολογικής απόψεως, απέκτησε σημαντική εμπειρία σε πολλές εξωνοσοκομειακές διαδικασίες, π.χ. αναρρόφηση Vabra, δειγματοληψία ενδομητρίου Gyno Check, κρυοπηξία, κολποσκόπηση, θερμική εκτομή με λέιζερ & αγκύλη για δυσπλασίες, εισαγωγή ορμονικών εμφυτευμάτων, βιοψία αιδοίου, υστεροσαλπιγγογραφία και γυναικολογική υπερηχογραφία, κοιλιακή και κολπική.

Έχει επίσης πραγματοποιήσει πολυάριθμες διαγνωστικές λαπαροσκοπήσεις (330), για συλλογή ωαρίων και για τη μέθοδο GIFT (100) και για διαθερμία στείρωσης, δακτύλιο Falope, σφιγκτήρες (κλιπ) Hulka και Filshie (100), σαλπιγγεκτομη για έκτοπες κυήσεις (150), κυστεκτομή ωοθηκών (140), κοιλιακές (200) και κολπικές (250) υστερεκτομές, κωνοειδείς βιοψίες (200), πρόσθιες και οπίσθιες αποκαταστάσεις (150), χειρουργική σαλπίγγων με αντιστροφή στειρότητας (150), κολποανακτήσεις (10) και εκτομές Marshall Marchetti Krantz (5) και διακολπικές εκτομές του ενδομητρίου (200). Έχει επίσης βοηθήσει τους Συμβούλους του σε υστερεκτομή Wertheim και σε ριζική αιδοιεκτομή.



Δημοσιεύσεις σε Ιατρικά Περιοδικά σε θέματα Γονιμότητας

Κυήσεις που προκύπτουν από έμβρυα κατόπιν προεμφυτευτικής διάγνωσης για γενετική νόσο: Βιοχημικές και υπερηχητικές μελέτες στο 1ο τρίμηνο κύησης

J Assist Reprod Genet. 1996 Μάρτιος;13(3):254-8
Σούσης Ι, Harper J, Κοντογιάννη Ε, Παράσχος Θ, Handyside A H και Winston RML
Ινστιτούτο Μαιευτικής - Γυναικολογίας, Νοσοκομείο Hammersmith, Λονδίνο, Αγγλία

Περισσότερα εδώ...
Ποιες μελέτες έχουν βασιστεί σε αυτή τη μελέτη

 

Κλινική εμπειρία μετά την εφαρμογή προεμφυτευτικής διάγνωσης για κυστική ίνωση (delta F508)

1: Prenat Diagn. 1996 Φεβρουάριος 16(2):137-42.
Ao A, Ray P, Harper J, Lesko J, Παράσχος Θ, Atkinson G, Soussis I, Taylor D, Handyside A, Hughes M, Winston RM
Ινστιτούτο Μαιευτικής - Γυναικολογίας, Νοσοκομείο Hammersmith, Λονδίνο, Αγγλία

Περισσότερα εδώ...
Ποιες μελέτες έχουν βασιστεί σε αυτή τη μελέτη

 

Αποτελέσματα εξωσωματικής γονιμοποίησης σε ασθενείς με ενδομητρίωση: Η σοβαρότης της νόσου δεν επηρεάζει την έκβαση της εξωσωματικής ούτε την συχνότητα των αποβολών

HUMAN REPRODUCTION 1995 Ιούνιος;10(6):1507-11 
Πεπραγμένα 6ου Ελληνικού Συνεδρίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Αθήνα 1994
Παράσχος Θ, Atkinson G, Σούσης Ι, Κατρανιά Ντ, Ματαλιωτάκης Ι, Winston RML
Ινστιτούτο Μαιευτικής - Γυναικολογίας, Νοσοκομείο Hammersmith, Λονδίνο, Αγγλία

Συμπεράσματα για τη σχέση της ενδομητρίωσης με την επιτυχία της εξωσωματικής
Ποιες μελέτες έχουν βασιστεί σε αυτή τη μελέτη

 

Μορφολογία της διαφανούς ζώνης των ωαρίων κατά την παρατήρηση με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο 

HUMAN REPRODUCTION, τόμος 9, 369, Συμπλ. 4, 1994
Νίκας Γ, Παράσχος Θ, Ψυχογιός Α, Handyside A H 
Εργαστήριο Φυσιολογίας Αναπαραγωγής, Νοσοκομείο Bicêtre, Bâtiment Gregory Pincus, INSERM, Le Kremlin-Bicêtre, Γαλλία

Περισσότερα εδώ...
Ποιες μελέτες έχουν βασιστεί σε αυτή τη μελέτη

 

Ανάπτυξη και μεταβολικές παράμετροι (in vitro) σε έμβρυα από γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες

1: HUMAN REPRODUCTION Aύγουστος 10(8):2125-35
Hardy K, Robinson F, Παράσχος Θ, Wicks R, Franks S, Winston RML 
Εργαστήριο Ανθρώπινης Εμβρυολογίας, Μεταπτυχιακό Τμήμα Ιατρικής Σχολής Νοσοκομείου Hammersmith, Λονδίνο, Αγγλία

Περισσότερα εδώ...
Ποιες μελέτες έχουν βασιστεί σε αυτή τη μελέτη

  

Ενδοκολπικό υπερηχογράφημα στη διάγνωση της αδενομύωσης: Προσδιορίζοντας τα θετικά προγνωστικά σημεία

1: Br J Obstet Gynaecol. 1995 Ιούνιος 102(6):471-4. 
Αποσπάσματα 4ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ενδομητριώσεως 
Brosens JJ, Barker F, De Souza NM, Παράσχος Θ και Winston RML

Περισσότερα εδώ...
Ποιες μελέτες έχουν βασιστεί σε αυτή τη μελέτη

 

Εξωσωματική γονιμοποίηση παρουσία φυματιώσεως του γεννητικού συστήματος

HUMAN REPRODUCTION Τομ. 8, 117, Σύμπλ. 1, 1993.
Σούσης Ι, Παράσχος Θ, MARGARA R A και Winston RML

 

Προγνωστική αξία των επιπέδων προγεστερόνης κατά την ημέρα που χορηγείται η χοριακή Συνθετική Ωοθυλακιοτρόπος ορμόνη για την έκβαση της εξωσωματικής γονιμοποίησης

HUMAN REPRODUCTION, Τομ. 8, 307 Συμπλ. 1, 1993.
Σούσης Ι, Παράσχος Θ, MARGARA R A και Winston RML

 

Επισκόπηση έκβασης πολυδύμων κυήσεων που προέκυψαν από εξωσωματική γονιμοποίηση

HUMAN REPRODUCTION. Τομ.8, 563, Συμπλ. 1, 1993.
Σούσσης Ι, Παράσχος Θ και Winston RML

 

Επίπεδα MIDAZOLAM, ALFENTANIL και FENTANYL ωοθυλακικού υγρού κατά την ωοληψία υπό καθοδήγηση υπερήχων

Fertil Steril. 1995 Νοέμβριος 64(5):1003-7
Πεπραγμένα της Βρετανικής Κοινότητας Γονιμότητας, Οξφόρδη, Αγγλία 1993
Σύνοψη του International Journal of Obstetrics and Gynaecology
Σούσης Ι, Boyd O, Παράσχος Θ, Duffy S και Grounds M

Περισσότερα εδώ...
Ποιες μελέτες έχουν βασιστεί σε αυτή τη μελέτη

 

Η αξία της μαγνητικής τομογραφίας στην υπογονιμότητα

Clin Radiol. 1995 Φεβρουάριος 50(2):75-9
De Souza N, Brosens JJ, Schwieso J, Παράσχος Θ, Winston RML

Περισσότερα εδώ...
Ποιες μελέτες έχουν βασιστεί σε αυτή τη μελέτη

 

Ο ρόλος των κατευθυνόμενων βιοψιών trucut στη διάγνωση της αδενομυώσεως

Σύνοψη, 4ο Διεθνές Συνέδριο Ενδομητρίωσης FC; 27, 1994
Brosens J, De Souza N, Schwieso J, Παράσχος Θ, Winston RML

 

Συχνότης εμφανίσεως αδενομυώσεως διαγνωσθείσης με μαγνητική τομογραφία επί υπογονίμων γυναικών με μηνορραγία 

Σύνοψη 4th Διεθνές Συνέδριο Ενδομητρίωσης P; 9, 1994
Brosens J, De Souza N, Schwieso J, Παράσχος Θ, Winston RML 

 

Εκτίμηση προληπτικού ελέγχου για χλαμύδια προ διακοπής κύησης με αναρροφητικό ξέστρο

HUMAN REPRODUCTION, τόμος 9, 630, Συμπλ.4, 1994. 
Παράσχος Θ, Blythe A J, Σούσης I και Smith PAS

 

Όλες οι γυναίκες θα πρέπει να εξετάζονται για πιθανό διαβήτη κύησης

HUMAN REPRODUCTION, τομ.9, 631 Συμπλ.4, 1994.
Παράσχος Θ, Grant S, Σούσης Ι, Turner G και Speidel B

 

Θεραπεία αδενομυώσεως με εφαρμογή ενδομητρίου δακτυλίου που φέρει την ουσία DANAZOL 

Απεστάλη για Δημοσίευση στο HUMAN REPRODUCTION
Brossens J, Παράσχος Θ, De Souza N, Schwieso J, Winston RML

Η αξία της μέτρησης χοριακής Συνθετικής Ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης στην έκβαση κύησης που προκύπτει μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση 

Απεστάλη για δημοσίευση στο FERTILITY AND STERILITY
Παράσχος Θ, Packam D, Winston RML

 

Συγχορήγηση αυξητικής ορμόνης και Συνθετικών Ωοθυλακιοτρόπων ορμονών για πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας: Μια ελεγχόμενη κλινική μελέτη 

Απεστάλη για δημοσίευση στο FERTILITY AND STERILITY
Παράσχος Θ, Atkinson G, Franks S, Winston RML

 

Συμπληρωματική θεραπεία με αυξητική ορμόνη γυναικών με πλημμελή ωοθηκική ανταπόκριση στις εξωγενείς Συνθετικές Ωοθυλακιοτρόπους ορμόνες: μεταβολές στο serum and follicular fluid insulin-like growth factor I (IGF-I) and IGF binding protein-3 (IGFBP-3)

Έχει αποσταλεί για δημοσίευση στο FERTILITY AND STERILITY
Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μάντσεστερ
Παράσχος Θ, Atkinson G, Franks S, Winston RML

 

Προεμφυτευτική Διάγνωση: Πενταετής εμπειρία 

Έχει αποσταλεί για δημοσίευση στο HUMAN REPRODUCTION
Παράσχος Θ, Σούσης Ι, Harper J, Handyside A H και Winston RML

 

Προεμφυτευτική Διάγνωση για Κυστική Ίνωση: 4 χρόνια εμπειρίας

Έχει αποσταλεί για δημοσίευση στο FERTILITY AND STERILITY
Παράσχος Θ, Ray P, Handyside A H και Winston RML 

 

Η επίδραση επανειλημμένων προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης στην ικανότητα της ωοθήκης να ανταποκριθεί σε πρόκληση πολυωοθυλακικής ανάπτυξης 

Προφορική Διάλεξη
Πεπραγμένα Βρετανικής Κοινότητας Γονιμότητας, Οξφόρδη, Αγγλία, 1993
Atkinson G, Παράσχος Θ, Σούσης Ι, Margara RA και Winston RML

 

Κλινικά αποτελέσματα και έκβαση εξωσωματικής σε γόνιμους ασθενείς που είναι φορείς φυλοεξαρτώμενων γενετικών νοσημάτων 

Έχει αποσταλεί για δημοσίευση στο FERTILITY AND STERILITY
Παράσχος Θ, Σούσης Ι, Harper J, Handyside A H και Winston RML

 

Προεμφυτευτική Διάγνωση Κυστικής Ίνωσης με χρήση ενός βλαστομεριδίου σε ανθρώπινα έμβρυα 

Έχει αποσταλεί για δημοσίευση στο FERTILITY AND STERILITY
Ray P, Παράσχος Θ, Handyside A H και Winston RML

 

Προεμφυτευτική Διάγνωση συνδρόμου LESCH-NYHAN με χρήση ενός βλαστομεριδίου σε ανθρώπινα έμβρυα 

Aπεστάλη για δημοσίευση στο περιοδικό LANCET
Παράσχος Θ, Ray P, Handyside A H και Winston RML

 

Εξωσωματική γονιμοποίηση παρουσία φυματίωσης γεννητικού συστήματος 

Aπεστάλη για δημοσίευση στο HUMAN REPRODUCTION
Σούσης Ι, Παράσχος Θ, Trew G, Νίκας Γ, MARGARA R A

 

Συμπτώματα εμφανιζόμενα μετά τη θεραπεία εξωσωματικής

Aπεστάλη για δημοσίευση στο INTERNATIONAL JOURNAL OF FERTILITY και στο MENOPAUSAL STUDIES 
Σούσης Ι, Trew G, Παράσχος Θ, Ματαλιωτάκης Ι, Margara R A και Winston RML



Ανακοινώσεις για Υπογονιμότητα και Αναπαραγωγή

Συμμετοχή του Θάνου Παράσχου σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια

Ενδομητρίωση – Σύγχρονη Αντιμετώπιση και Μελλοντικές Τάσεις

Παράσχος Θ
Διεθνές Συνέδριο Μεσογειακής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οκτώβριος 2011 (προσκεκλημένος ομιλητής)

Εξωσωματική Γονιμοποίηση σε περιστατικά φυματίωσης των γεννητικών οργάνων

Σούσης Ι, Παράσχος Θ, Margara R A και Winston RML
Πεπραγμένα 9ου Ετησίου Συνεδρίου ESHRE, Θεσσαλονίκη, 1993 (παρουσίαση σε ανάρτηση)

Επισκόπηση μαιευτικών αποτελεσμάτων επί 43 ανωτέρας τάξεως πολλαπλών κυήσεων μετά τη γονιμοποίηση in vitro

Σούσης Ι, Παράσχος Θ και Winston RML
Πεπραγμένα 9ου Ετησίου Συνεδρίου ESHRE, Θεσσαλονίκη Ελλάδος 1993 (παρουσίαση σε ανάρτηση)

Η επίδραση επανειλημμένων προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης στη διέγερση της ωοθήκης με Συνθετική Ωοθυλακιοτρόπο ορμόνη

Atkinson G, Παράσχος Θ, Σούσης I, Margara R A και Winston RML
Πεπραγμένα της Βρετανικής Εταιρείας Γονιμότητος – Οξφόρδη, Αγγλία, 1993 (προφορική παρουσίαση)

Παρακολούθηση κύκλων εξωσωματικής γονιμοποίησης

Παράσχος Θ
Πεπραγμένα του κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών Msc Αναπαραγωγικής Ιατρικής
Hammersmith, Λονδίνο, Φεβρουάριος 1994 (προσκεκλημένος ομιλητής)

Ωοληψία και Εμβρυομεταφορά

Παράσχος Θ
Πεπραγμένα του κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών Msc Αναπαραγωγικής Ιατρικής
Hammersmith, Λονδίνο, Φεβρουάριος 1994 (προσκεκλημένος ομιλητής)

Ενδοκολπικό υπερηχογράφημα στη διάγνωση της Αδενομύωσης: Προσδιορίζοντας τα θετικά προγνωστικά σημεία

Brosens JJ, Παράσχος Θ, Winston RML, Barker F
Πεπραγμένα του 4ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ενδομητριώσεως. Σαλβαδόρ/BAHIA
Βραζιλίας, Μάιος 1994 (Παρουσίαση σε ανάρτηση)

Προεμφυτευτική Διάγνωση: Η άποψη του κλινικού ιατρού

Παράσχος Θ και Winston RML
Πεπραγμένα ΧΙΙ Ημερίδων Γυναικολογίας Νίκαιας και Κυανής Ακτής – Νίκαια
Γαλλίας, Ιούνιος 1994 (προσκεκλημένος ομιλητής στη στρογγυλή τράπεζα: “Γενετική και Ηθική/Δεοντολογία”)

Εκτίμηση προληπτικού ελέγχου για χλαμύδια προ διακοπής κύησης με αναρροφητικό ξέστρο

Παράσχος Θ, Blythe AJ, Soussis J, Smith P.A.S
Πεπραγμένα 10ου Ετησίου Συνεδρίου της ESHRE, Βρυξέλλες, Βέλγιο, Ιούνιος 1994

Αντιμετώπιση τριδύμων και τετραδύμων κυήσεων μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση

Σούσης Ι, Ματαλιωτάκης Ι, Παράσχος Θ και Winston RML Ανασκόπηση 52 περιπτώσεων
Πεπραγμένα Συνεδρίου Κρήτης , Κρήτη,1994 (προφορική παρουσίαση)

Η διαγνωστική αξία της διακολπικής υπερηχογραφίας στην έγκαιρη διάγνωση εξωμητρίου κυήσεως

Σούσης Ι, Ματαλιωτάκης Ι, Παράσχος Θ και Winston RML
Πεπραγμένα Συνεδρίου Κρήτης, Κρήτη,1994 (προφορική παρουσίαση)

Προγνωστική αξία των επιπέδων προγεστερόνης για την επιτυχή έκβαση μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση

Σούσης Ι, Ματαλιωτάκης Ι, Παράσχος Θ και Winston RML
Πεπραγμένα Συνεδρίου Κρήτης, Κρήτη,1994 (Προφορική παρουσίαση)

Η αξία του διακολπικού υπερηχογραφήματος στη διάγνωση αδενομυώσεως

Παράσχος Θ, Brosens JJ, Soussis I, Nikas G, Hopkins L, Winston RML
Πεπραγμένα 6ου Ελληνικού Συνεδρίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Αθήνα 1994

Επίπεδα ανθρώπινης χοριονικής Συνθετικής Ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης στον ορό σε αρχόμενη κύηση μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση και εμβρυομεταφορά

Παράσχος Θ, Σούσης Ι, Κατρανιά Ντ, Packham C, Dawson K, Winston R
Πεπραγμένα 6ου Ελληνικού Συνεδρίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Αθήνα 1994

Αποτελέσματα εξωσωματικής γονιμοποίησης επί ασθενών με ενδομητρίωση: Η σοβαρότης της νόσου δεν επηρεάζει την έκβαση της εξωσωματικής ούτε τη συχνότητα των αποβολών

Παράσχος Θ, Atkinson G, Σούσης Ι, Κατρανιά Ντ, Ματαλιωτάκης Ι, Winston RML
Πεπραγμένα 6ου Ελληνικού Συνεδρίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Αθήνα 1994

Υπο-ενδομήτριος υπερπλασία μυομητρίου διαγνωσθείσα με μαγνητική τομογραφία: Μια νέα νόσος

Παράσχος Θ, Brosens JJ, Σούσης Ι, Νίκας Γ, Winston RML
Πεπραγμένα 6ου Ελληνικού Συνεδρίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Αθήνα 1994

Εγκυμοσύνη μετά από μεταμόσχευση μυελού οστών μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση, κρυοσυντήρηση του εμβρύου και επανεμφύτευση

Παράσχος Θ, Atkinson G, Σούσης Ι, Κατρανιά Ντ, Dawson K, Winston RML
Πεπραγμένα 6ου Ελληνικού Συνεδρίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Αθήνα 1994

Εγκυμοσύνες διδύμων μετά την εξωσωματική γονιμοποίηση: Σύγκριση με φυσιολογικώς συλληφθέντα δίδυμα

Παράσχος Θ, Ματαλιωτάκης Ι, Σούσης Ι, Hopkins L,Κατρανιά Ντ, Winston RML
Πεπραγμένα 6ου Ελληνικού Συνεδρίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Αθήνα 1994

Συνέπειες της ηλικίας πλακούντος και μέθοδος τοκετού στο μεταβολισμό του αραχιδονικού οξέος από την τροφοβλάστη

Patel L, Παράσχος Θ, Σούσης Ι, Ματαλιωτάκης Ι, Γάτος Ε, Sullivan N.
Πεπραγμένα 6ου Ελληνικού Συνεδρίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Αθήνα 1994

Διάτρηση μήτρας: Ενός έτους εμπειρία στο Νοσοκομείο Hammersmith

Παράσχος Θ, Ματαλιωτάκης Ι, Σούσης Ι, Hopkins L,Winston RML
Πεπραγμένα 6ου Ελληνικού Συνεδρίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Αθήνα 1994

Εγκυμοσύνες τριδύμων μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση (Ανάλυση 49 περιπτώσεων)

Παράσχος Θ, Ματαλιωτάκης Ι, Σούσης Ι, Κατρανιά Ντ, Κοντογιάννη Ε , Winston RML
Πεπραγμένα 6ου Ελληνικού Συνεδρίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Αθήνα 1994

Αθροιστικά ποσοστά κύησης μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση στο Νοσοκομείο Hammersmith

Παράσχος Θ, Ματαλιωτάκης Ι, Σούσης Ι, Κατρανιά Ντ, Κοντογιάννη Ε , De Coursy-Wheeler R A Margara R, Winston RML
Πεπραγμένα 6ου Ελληνικού Συνεδρίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Αθήνα 1994

Κυήσεις προερχόμενες από έμβρυα υποβληθέντα σε βιοψία λόγω γενετικής (κληρονομικής) νόσου - Υπερηχογραφικές και βιοχημικές μελέτες

Σούσης Ι, Παράσχος Θ, Packham C, Κοντογιάννη Ε, Handyside A και Winston RML
Πεπραγμένα 6ου Ελληνικού Συνεδρίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Αθήνα 1994

Κλινική άποψη προεμφυτευτικής διαγνώσεως

Παράσχος Θ
Πεπραγμένα κύκλου σπουδών επί πτυχίω Master Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Hammersmith Λονδίνο, Οκτώβριος 1994 (προσκεκλημένος ομιλητής)

Αδενομύωση

Παράσχος Θ
Πεπραγμένα κύκλου σπουδών επί πτυχίω Master Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Hammersmith Λονδίνο, Οκτώβριος 1994 (προσκεκλημένος ομιλητής)


Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN